Компанія "Укрзалізниця" оголосила про запуск тендеру на закупівлю двох комплектів безпілотних авіаційних комплексів. Відомо, що компанія має намір за допомогою даних апаратів боротися з крадіжками на залізниці.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Укрзалізниця
Укрзалізниця

Так, за допомогою безпілотників Укрзалізниця спостерігатиме за об'єктами, контролювати роботу працівників, запобігати крадіжки залізничного майна. Також дрони будуть використовуватися для оцінки стану інфраструктури та рухомого складу ходу поточних і ремонтних робіт. Габарити безпілотників не повинні перевищувати 120х35х30 см для полегшення їх доставки до місця роботи.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також дрони повинні бути оснащені парашутами на випадок аварійної посадки і бути простими в експлуатації і не вимагати тривалого навчання персоналу або спеціальних інструментів.

Згідно з умовами аукціону, який відбудеться 30 вересня ціна двох безпілотників складе 2 млн грн, а поставка переможець конкурсу повинен зробити пізніше 31 грудня 2019 року.

Нагадаємо, ні краплі жалю: у поїзді "Київ-Запоріжжя" провідник і пасажири познущалися над дитиною з інвалідністю.

Як повідомляв Знай.uа Омеляна замість Hyperloop "прокотили" на непрацюючому 4 роки ескалаторі київського вокзалу.

Знай.uа писав, Омелян ніяк не запустить свій Hyperloop, українці знайшли рішення: "Новітня модель, ще і в шапочці".