У суботу, 14 вересня, до Одеси з Києва прибули звільнені члени екіпажів катерів "Нікополь", "Бердянськ" і буксира "Яни Капу". Вони повернулися додому в рамках обміну полоненими з РФ.

Про це повідомляє прес-центр командування ВМС України на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Сьогодні, 14 вересня, до Одеси прибули звільнені з полону екіпажі катерів "Нікополь", "Бердянськ" та буксиру "Яни Капу". Військових у рідній гавані зустріли представники національного флоту України на чолі з начальником штабу – першим заступником командувача ВМС ЗС України віце-адміралом Андрієм Тарасовим, керівництво та особовий склад Морського командування, військово-морської бази, екіпажі кораблів, катерів ВМС ЗС України, а також волонтери, священнослужителі, представники громадськості, рідні та близькі", - йдеться в дописі

До Одеси прибули звільнені з полону українські екіпажі катерів ВМС ЗС України Сьогодні, 14 вересня, до Одеси прибули...

Geplaatst door ВМС ЗС України op Zaterdag 14 september 2019

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Близько 13 години два літаки Ан-26 зі звільненими військовослужбовцями ВМСУ та їхніми родичами приземлилися на Шкільному аеродромі Одеси. Потім пасажири пересіли на автобуси, що попрямували на військово-морську базу "Південь"

Віце-адмірал Тарасов особисто привітав моряків з поверненням і подякував за мужність і витримку. А одеські волонтери подарували їм прапор ВМС України, який на знак підтримки ув'язнених майорів на флагштоку біля Одеської міської ради. Зараз екіпажі катерів відправляться на відпочинок, після якого знову стануть до ладу українських ВМС.

Як відомо, серед українців, які повернулися додому, політв'язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карп'юк, Станіслав Кліх, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизонович, а також захоплені Росією у Керченської протоки 24 моряка.

Нагадаємо, моряк Ейдер згадав до дрібниць пекло путінського полону: "Летіли снаряди, один удар - і...".

Як повідомляв Знай.uа, на кордоні з окупованим Кримом ФСБ затримала українців: "скрутили" на місці, що відбувається.

Также Знай.uа писав, прокуратура України готує Сенцову нове тортури: спитають за все.