За місяць в Україні стартує опалювальний період. У президента Зеленського не раз заявляла про те, що отримувачів субсидій в новому сезоні має стати більше. Крім того, з 1 жовтня розпочнеться монетизація пільг, а безробітні, які не стояли на обліку в Центрі зайнятості, матимуть право на зимову субсидію на умовах сплати ЄСВ (22% від мінімалки - 918,06 грн.) за будь-які три місяці цього періоду.

Представник президента в уряді Андрій Герус звернув увагу на те, що проживають у сільській місцевості або райцентрах пенсіонери старшого віку з пенсією менше ніж в 2 тис. грн, в яких прописані не проживають з ними онуки, втратили право на отримання субсидії. Таких, за його словами, – близько 1 млн осіб. Цю ситуацію команда президента має намір змінити, щоб держава цим людям допомагало. Вони повинні будуть подати документи та отримати право на субсидії, повідомляє "Хвиля"

Субсидії
Субсидії

2 вересня в парламенті зареєстровано законопроект №1231 "Про верифікацію та моніторинг державних виплат". За два дні після реєстрації цей документ був визначений президентом як невідкладний.

Документ передбачає три етапи дуже ретельних перевірок претендентів на отримання державних виплат (пенсій, стипендій, субсидій): до призначення, під час отримання і ще три роки після того, коли людині припинена видача допомоги. При цьому, він дає право збирати абсолютно повні досьє на українців, включаючи виписки з банківських рахунків та перелік майна, - потай від самих перевіряються.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Тому всім, хто має намір отримати субсидії, потрібно знати, що багато хто права на отримання цієї допомоги від держави не мають.

Голова комітету Верховної ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, народний депутат Андрій Герус під час погоджувальної ради в парламенті також заявив про зниження ціни на газ.

"Сьогодні порушувалося питання щодо тарифів на газ. Я хочу повідомити, що, згідно з останньою інформацією, для населення у вересні ціна газу буде знижена приблизно на 115 гривень за 1000 кубічних метрів. Таким чином, за останні 5 місяців зниження ціни на газ для населення складає приблизно 30%. Тому в цьому вересні газ для населення буде дешевше, ніж він був у вересні минулого року", - заявив Герус.

оформлення субсидій
оформлення субсидій

Тариф знизять на 115 гривень за тисячу кубометрів. Відтак, за останні 5 місяців зниження ціни на газ для населення складає приблизно 30%.

Нагадаємо, українці отримають додаткові платіжки: за що та скільки доведеться віддати.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, ціна на газ в Україні кардинально зміниться: як цифри у ваших платіжках залежатимуть від субсидій.

Також портал Знай.ua писав, що українцям запропонували блакитне паливо по зниженій ціні.