Новий продукт "Нафтогазу України" – "Газовий запас" насправді передбачає купівлю блакитного палива по зниженій ціні тим українцям, які не отримують субсидії та інші пільги на опалут компослуг.

Так пояснив нову ініціативу виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ті, хто отримують субсидії, і далі будуть отримувати субсидії. І цей "газовий запас" розрахований, очевидно, не на них. Але є люди, які можуть заплатити за газ без субсидії. Для таких споживачів був запропонований такий продукт, коли вони платять за поточною ціною. Таким чином взимку у них буде газ, який вони купили за літньою, нижчою ціною. Як кажуть в Україні, хліб у дорозі не затяжить", - розповів Вітренко.

В Україні знову знизять ціни на газ
В Україні знову знизять ціни на газ

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Як повідомлялося, "Газовий запас" передбачає, що побутові споживачі зможуть купити газ у вересні за низькою літньою ціною і використовувати його протягом опалювального сезону. Побутові споживачі зможуть закупити на цих умовах до 25 тис. куб. м газу. Скористатися пропозицією можна буде до 25 вересня. Відпускна ціна "Нафтогазу" газопостачальним підприємствам (газзбутам) в рамках цього продукту становить 4874,42 грн за 1000 куб. м без ПДВ і вартості транспортування і розподілу.

газ
газ

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Також у віомстві поясниили, як це можна здійснити.

Новини "Сьогодні" повідомляли, що Кабмін зобов'язав "Нафтогаз" продавати газ населенню за мінімальним значенням цін з чотирьох сформованих на ринку: для комерційних споживачів за минулий місяць, даних Мінекономрозвитку по середньої митної вартості газу за попередній місяць, за середньозважену ціну на Українській енергетичній біржі, а також вартості газу за ПСО (спецзобов'язаннями).

Додамо, останнього кінця літа для населення подешевшало блакитне паливо. Тепер громадяни заплатяь 4653,54 грн за тисячу "кубів".

Нагадаємо, українці бунтують через новий комунальний зашиморг. Людей розгнівали нові суми у платіжках.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українців попередили про більші тарифи восени.

Також портал Знай.ua писав, що українцям запропонували блакитне паливо по зниженій ціні.