Український президент Володимир Зеленський не раз заявляв, що для частини українців можуть скасувати оплату комунальних послуг. Пізніше "слуга народу" уточнив, що пільги торкнуться людей з великим стажем, низьким доходом і віком 70 років і більше.

Радник президента України Олег Усенко заявив, що в першу чергу, від комуналки можуть звільнити тих людей, які отримують мінімальну пенсію, або близьку до неї. Також він уточнив, що пільга може поширюватися лише на соціальні норми споживання – все, що понад, буде оплачуватися, передає facenews.

Володимир Зеленський

Незважаючи на те, що в Україні більше 4,5 мільйонів людей, які перетнули 70-річний віковий рубіж, при розгляді такої пільги, багатьох відсіють. В першу чергу, тих, хто отримує пенсію, вище мінімальної. Але і серед тих, хто виживає на «мінімалці», пощастить не всім.

"Якщо людина живе з забезпеченими родичами, вона не відноситься до категорії малозабезпечених", - зазначила експерт в сфері пенсійного законодавства Ольга Піщуліна.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

платіжки за комуналку
платіжки за комуналку

Деякі літні люди, які отримують мінімальну пенсію, в опалювальний сезон віддають всю пенсію на оплату комунальних послуг. І якщо мешканці сіл можуть якось виживати за рахунок свого городу, то для жителів міст пенсія розміром 2000 гривень – це катастрофа.

Крім того, існує ризик, що скасуванням комуналки будуть зловживати. Так відбувається зараз з субсидіями – на ринку оренди нерухомості маса пропозицій здати "квартиру із субсидією", в якості бонусу.

комуналка
комуналка

Теж саме може статися і з квартирами, в яких зареєстровані люди, що можуть бути звільнені від сплати комуналки.

Ще одним ризиком є те, що люди, звільнені від комуналки, будуть використовувати ресурси недоцільно: не треба платити – не треба економити. Для такої категорії українців експерти пропонують встановити соціальну норму – оплачуватися буде все, що її перевищує. Подібне практикується з субсидіями.

У будь-якому випадку, така ініціатива може бути впроваджена лише з наступного року – її необхідно внести до Держбюджету 2020.

Нагадаємо, Зеленський з Коломойським обговорили комуналку.

Раніше Знай.ua повідомляв, Пальчевський по поличках розклав зустріч Зеленського з Коломойським.

Також Знай.ua писав, Зеленський дав жорсткий наказ СБУ, на кону - мільйони.