Відомий український режисер Олег Сенцов, якого вдалося звільнити у рамках обміну полоненими з Росією, показав єдине фото, яке йому вдалося зробити у російській в'язниці й відправити додому.

Знімок Сенцов опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

У пості режисер пояснив, як у нього вийшла сфотографуватися в місцях ув'язнення, де заборонені камери й засоби зв'язку.

"Ув'язненим не можна ні телефонів, ні інтернету. Хоча є такі в'язниці, де подібні заборонені предмети присутні. Але я в таких місцях бував вкрай рідко, лише проїздом по етапу. В основному я сидів у максимально ізольованих, сумних закладах, де про такі речі ніхто не думав. Знайшовши можливість зв'язку, я коротко спілкувався з рідними, щоб дати знати, що я живий і куди мене везуть", - написав Сенцов.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Фото було зроблене, ймовірно, у період новорічних свят. На полиці біля Сенцова можна помітити невелику іграшкову ялинку та фігурки Діда Мороза й Снігурки. Сам режисер зазначив, що він зробив фото напередодні 2016 року.

Зазначимо, що нещодавно український режисер Сенцов знищив тюремний одяг. спочатку облив тюремний одяг бензином, а потім підпалив. Спалення роби супроводжувалося словами "гори у пеклі".

У ході обміну були звільнені Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Едем Бекіров, Євген Панов, Павло Гриб, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Роман Сущенко, Артур Панов, Олексій Сизонович, а також захоплені в листопаді 2018 року українські моряки.

Варто додати, що 14 травня 2018 року український режисер Олег Сенцов був засуджений у Росії на 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі, оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх 64 українських політв'язнів. Голодування тривало 145 днів. Повідомлялося, що за цей час Сенцов втратив 15 кілограмів, а його пульс знизився до 40 ударів на хвилину. Режисер заявляв, що припинив голосування під загрозою примусового годування.

Нагадаємо, Зеленський благословив Сенцова на два нових подвиги: "Кохання, не схоже на жодне інше".

Як повідомляв Знай.uа, Сенцов пригадав, як тролив путінських катів: "Дратував жовто-блакитними стрічками наглядачів".

Також Знай.uа писав, прокуратура України готує Сенцову нове тортури: спитають за все.