Укразалізниця показала, як виглядає відремонтований плацкартний вагон. Вартість оновлення одного вагону коштує 10,5 млн гривень, що в два рази дешевше, ніж новий. Всього в компанії є близько 200 плацкартних вагонів, які потребують капітального ремонту. Про це заявили у прес-службі Укрзалізниці.

Як зазначили у компанії, після капремонту вагон повністю міняє вигляд і стає як новий. Зокрема, оновлений інтер'єр салону вагона, досягається завдяки сучасним вікнам, поличкам і обладнанню.

"В купе для зручності пасажира - додаткові місцеві світлодіодні світильники на кожне місце, а верхні полиці обладнані захисним бортиком. Також встановлюються екологічно чисті туалетні комплекси закритого типу, системи відеоспостереження, дахова система кондиціонування повітря. У службовому купе провідника є пульт управління системами вагона, енергосистема вагона обладнана перетворювачем напруги", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Ремонт продовжує термін експлуатації вагона на 14 років. Його вартість - 10,5 млн гривень і це вдвічі дешевше, ніж покупка нового. З відремонтованих вагонів вже сформували один потяг на Маріуполь, у жовтні мають намір запустити ще один.

Як повідомили в компанії, потягом двох років "Укрзалізниця" капітально відновила 134 вагони. Всього перевізник експлуатує 1200 плацкартних вагонів. Їх середній вік становить 32 роки при нормативному 28 років.

Нагадаємо, особистий вагон Кравцова змусив українців ридати, Укрзалізниця вгодила главі: "Унітаз з золотою педалькою".

Як повідомляв Знай.uа Омеляна замість Hyperloop "прокотили" на непрацюючому 4 роки ескалаторі київського вокзалу.

Знай.uа писав, Омелян ніяк не запустить свій Hyperloop, українці знайшли рішення: "Новітня модель, ще і в шапочці".