Стало відомо, що гривня "відкотиться" до показників 2016 року. Про це заявив аналітик Вадим Іосуб.

"На найближчий тиждень ми очікуємо зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 24,5 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 24,4/24,7 грн", - зазначив аналітик.

Схожу думку висловив і керівник відділу аналітики "Forex Club" Андрій Шевчишин.

"Позитивна динаміка гривні спостерігається на тлі повідомлень про те, що Кабінет міністрів України приступив до переговорів з місією Міжнародного валютного фонду. Планується, що вона пробуде в країні до 24 вересня і оцінить виконання Україною вимог для отримання чергового кредитного траншу за вже наявною програмою, а також сторони проведуть переговори про новий кредитуванні", — підкреслив він.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Слід зазначити, що НБУ опублікував дані про вклади фізичних осіб в українських банках. За інформацією регулятора, депозити в березні збільшилися на 0,9% порівняно з лютим.

У національній валюті обсяг вкладів зріс на 0,7%, в іноземній – на 1,1%.

За січень-березень 2019 року обсяг вкладів збільшився на 1,7%. Портфель депозитів у гривні виріс на 3,4%, в іноземній валюті – зменшився на 0,3%.

Нагадаємо, що чолі НБУ Смолія загрожує звільнення.

Як повідомляв портал Знай.ua, НБУ роз'яснив, як відрізнити підроблені банкноти номіналом 500 гривень від справжніх.

Також портал Знай.ua писав, що Верховний суд 17 вересня може прийняти резонансне рішення для української банківської системи.