У православному календарі це день пам'яті пророка Захарії і святої Єлисавети. Інші назви свята: «День Захарії і Єлизавети», «Кумоха осіння», «Вигнання Кумахи». 18 вересня гнали з села Кумоху. День вважався щасливим для пророкувань.

Захарія і Єлисавета були батьками Іоанна Предтечі. Цар Ірод отримав пророцтво від волхвів про народження Месії і наказав убити у Вифлеємі і околицях всіх дітей, які не досягли дворічного віку. Захарія був священиком в місцевому храмі і вирішив не залишати пост, тому Єлисаветі довелося однією з малюком сховатися від переслідувачів. Під час одного з служінь воїни увірвалися в храм і убили Захарію. Єлисавета прожила після чоловіка 40 днів і померла, залишивши сина одного в пустелі аж до дня, коли він з'явився народу ізраїльського.

Чого не можна робити 18 вересня

Не давайте сьогодні клятви, якщо ви не виконаєте, то можете загинути. Сьогодні не можна прати, інакше можете захворіти. Також не пускайте незнайомих людей додому, це може бути лихоманка кумоха і вигнати її буде дуже складно. Не давайте нікому хліба і не пускайте переночувати.

Народні прикмети на 18 вересня

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Горобинові листя, пожовклі до 18 вересня, обіцяють ранню зиму.
  • Тонка шкірка на цибулі, – прикмета, що зима буде теплою.
  • Багато дикої горобини 18 вересня, – до хмарної осені. Якщо ягід горобини мало, – прикмета, що вся осінь буде сухою.
  • На сході в день Єлизавети Провісниці хмари червоні, – знак, що буде вітряно і дощитиме.
  • Корови поспішають серед ясного дня додому, – прикмета, що наближається негода.
  • Народжених в цей день лихоманка не чіпає, оскільки вони мають чаклунську силу. Вважається, що вони ніколи на місці не сидять – постійно подорожують.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.