Відомий український журналіст Ігор Лєсєв характеризував українську журналістику. Він оцінив ситуацію із можливим закриванням телеканалів, які "пропагують сепаратизм" та журналістом Олександром Кутєповим, який закликав публічно карати журналістів із "сепаратистських видань".

Відповідний допис Лєсєв опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Друзі, зі свободою слова у нас все не слава богу, але нам є з чим порівнювати. Ми всі пройшли п'ятирічку Порошенко. Таку дуже насичену п'ятирічку. І до президента-коміка дожили не всі. Когось застрелили, когось підірвали, когось забили битами. Інші відсиділи. А треті звалили з кінцями. Все це було ще вчора. Тому, розповідати, що при Зеленском щось не так зі свободою слова можна тільки в тому випадку, якщо ви попередні 5 років жили десь у Швеції", - йдеться у дописі журналіста.

Лєсєв підтверджує те, що чинна влада та "Опозиційна платформа - За життя" ділять одного виборця на сході країни, тому телеканали та інші інформаційні ресурси, які підтримують "Опозиційну платформу" намагаються закрити або принаймні відволікти увагу.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Тепер по Кутєпову. Хто не в темі, є такий журналіст на "Громадський", який публічно запропонував пиZдить своїх колег з сепарских видань, типу "Страни". Дивіться. Кутєпов, безсумнівно, дурень. Але адже проблема в іншому. Ідеї Кутепова поділяють в нашій країні якщо не мільйони, то сотні тисяч. Кутєпов в тренді. Кутепова підтримують інші журналісти. І інші політики. Адже у нас в країні дві паралельні журналістики. Вони перетинаються тільки на дорозі, тому що дорога у нас одна. А так кожен їде у своїй смузі", - додав Лєсєв.

"І кутєповщина куди страшніше, ніж технологічна атака на три опозиційні каналу. Тому що канали – це боротьба за ресурс. А кутєповщина – це глибоке розкладання нашого суспільства", - резюмував журналіст.

О чем не говорят журналисты Знаете что я люблю в журналистике? Слушать пафосные слова о журналистской солидарности. Но...

Geplaatst door Игорь Лесев op Woensdag 18 september 2019

Варто додати, що сторінку інформаційного порталу Знай.ua також заблокували у соціальній мережі Facebook. Причиною цього офіційно назвали порушення правил спільноти, де не можна, щоб сторінку вели "боти". Однак насправді причиною може бути те, що у мережі Facebook могли вести війни різні політичні групи, відстоюючи інтереси своїх господарів. Але за таким принципом можна видаляти кожну другу сторінку будь-якого ЗМІ в Україні.

Нагадаємо, офіційна заява Знай.ua з приводу блокування сторінки у мережі Facebook: ми живі люди, а не "боти та тролі".

Як повідомляв портал "Знай.ua", невідповідності і протиріччя: що не так з баном Znaj.ua у Facebook

Раніше "Знай.ua" писав, що Facebook створив сервіс для самотніх сердець: знайти своє щастя не виходячи з соцмережі.