Українці з 1 жовтня не зможуть використовувати монети дрібних номіналів 1, 2 і 5 копійок, щоб розрахуватися. Причиною цього є вилучення цих монет з обігу.

Про це повідомив заступник голови Національного банку України Сергій Холод під час брифінгу.

"З 1 жовтня ми більше не зможемо використовувати монети номіналом 1, 2 і 5 копійок для розрахунків готівкою", - сказав заступник.

Але при цьому Сергій Холод закликав не впадати у відчай, так як ці монети можна буде обміняти безкоштовно протягом трьох років: до 30 вересня 2020 року - у всіх відділеннях українських банків, до 30 вересня 2022 року - в Національному банку і його відділеннях Райффайзен Банку Аваль,"Ощадбанку", "Приватбанку".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За інформацією НБУ, вилучені з обігу монети будуть утилізовані шляхом знищення зображення і переплавлення. Для спрощення готівкових розрахунків в НБУ рекомендували використовувати округлення суми покупки в чеку.

Нагадаємо, раніше Українці залишаться без монет: коли це станеться і де обміняти гроші

Як повідомляв портал "Знай.uа" Накопичувальне страхування життя в 2019 році в Україні: що це і як його отримати

Також Знай.uа" писав, що "Води не буде, поки не...": у Франківську назріває катастрофа, Марцінків поставив питання руба