Православні в цей день справляють один з найвеличніших християнських свят у році – Різдво Пресвятої Богородиці. Інші назви свята: «Різдво Богородиці», «Осінні оспожинки», «Другі Осенини», «Мала Пречиста» (Велика Пречиста святкується в день Успіння Богородиці), «Друга Пречиста», «Свято врожаю».

Діва Марія з'явилася на світ в ізраїльському місті Назареті. Задовго до її народження були пророцтва про прихід Месії. Тому кожен сподівався стати предком спасителя роду людського. Батьки Марії, Іоаким і Анна, довгі роки були бездітними, що вважалося (і вважається) карою Божою. Коли Йоаким пішов для 40-денного посту в пустелю, йому з'явився посланець з звісткою, що дружина через дев'ять місяців народить дівчинку, якій уготована велика доля. Він наказав назвати доньку Марією, що перекладається як «надія».

Чого не можна робити на 21 вересня

Сьогодні дотримуються посту, тому не можна їсти м'ясо і пити алкоголь. Не сваріться з близькими і не конфліктуйте ні з ким. Не можна займатися важкою фізичною працею. Якщо сидите за столом всією сім'єю, то не можна змітати крихти на підлогу. Після їжі весь хліб, який залишився, віддають домашнім тваринам. Не можна сьогодні підвищувати голос і бажати комусь зла.

Народні прикмети на 21 вересня

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Приказки і прикмети

  • 21 вересня тепло – осінь буде довгою і сухою, нічне небо зоряне – до холоду, вранці туман – до мінливої погоди.
  • Низько птахи літають – до похолодання, високо – до потепління.
  • Дощить на Різдво Богородиці – так буде тривати ще сорок днів. Також така прикмета віщує морозну зиму, яка прийде дуже скоро.
  • Птах сидить 21 вересня на підвіконні – до вісті. Голуб – до хорошої новини.
  • Осенини заплутатися в павутині – до великих неприємностей.
  • Хто в Оспожинки посвариться – скоро помириться.
  • Втратити гаманець на Різдво Богородиці – до кінця року без грошей жити.
  • Фіалка розквітла в Жіноче Різдво – до великої любові.
  • Якщо сонце вранці 21 вересня швидко висушило росу – багато снігу взимку не варто чекати.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.