Стало відомо, що тарифи з низькими цінами на газ жителі України отримають в кінці вересня або на початку жовтня 2019 року. Про це повідомив представник президента в Кабміні Андрій Герус, передає "Хвиля".

"В кінці вересня або на початку жовтня українські споживачі отримають платіжки за вересень, де ціна газу буде нижче на 158 або 160 гривень за тисячу кубічних метрів. Ціна газу за вересень буде знижена, і це люди побачать у платіжках, які вони отримають за вересень, порівняно з серпнем. Все так і є. Більш того, там зниження буде навіть трохи більше, ніж я очікував спочатку", – розповів Герус.

До того ж, він підкреслив, що цього досягли, в тому числі, завдяки конкуренції на європейському газовому ринку.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також Андрій Герус розповів, що там додалися LNG-постачання з США і пропозиція газу зросла, що і призвело до зниження ціни. Належним чином, в Україні в оптовому сегменті ринок теж досить конкурентний. І в Україні ціна на газ теж пішла на спад. Якщо від конкуренції виграють кінцеві споживачі, то вони це мають побачити у своїх платіжках.

Разом з тим державний службовець відзначив, що він не може спрогнозувати ціну на газ через три місяці.

Нагадаємо, що в Україні вдруге можуть знизити тарифи на електроенергію.

Як повідомляв портал Знай.ua, субсидії в опалювальний період здивують українців.

Також портал Знай.ua писав, що ціна на газ стрімко впаде восени.