Відомо, що в Україні планують надати євробляхерам дешевше розмитнення. Про це говорили у четвер, 19 вересня, під час робочої зустрічі в Міністерстві інфраструктури, передає "Хвиля".

Так, головною темою обговорення на зустрічі було питання доступності розмитнення машин. Глава митниці Максим Нефьодов надав кілька варіантів з цього приводу.

Він запропонував розділити машини на дві групи: до 2009 року випуску і старше. Також Нефедов вважає, що дуже складно визначити справжню вартість старих автомобілів, а інвойсами чиновник не довіряє.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Внаслідок чого він пропонує розмитнювати старі авто за фіксованою ставкою, або ж за формулою, в який фігурує якийсь певний параметр.

Учасники цієї зустрічі заявили про необхідність повернути обов'язковий техогляд для всіх транспортів.

Також зазначається, що це дуже негативно впливає на екологію і поганий технічний стан машин, які ввозилися з ЄС. До того ж, запропоновано авто, які ввезені в Україну, легалізувати по найбільш простій схемі, але відразу після цього ввести обов'язковий техогляд для всіх машин та інших транспортів.

Нагадаємо, що стало відомо, куди евробляхеры делі нерозмитнених "коней".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський підписав головний закон "евробляхам".

Також портал Знай.ua писав, що у Кабміні придумали новий спосіб розмитнення "евроблях".