Українські військовослужбовці харчуються за каталогом продуктів. Воїни-ракетники мають вибір із 400 страв, а не з трьох з половиною десятків, як у далекі радянські часи. Капітан Хмельницької ракетної бригади Олексій Наконечний.

Замість комбінованого жиру в картоплі, холодної вермішелі, каш, тушонки і консервованої кільки в томаті, військовим готують оригінальні страви з м’яса, риби, овочів та фруктів.

"Ми маємо комплексні обіди з кількох страв на вибір, смачні салати, заправки, кисломолочні продукти, солодощі та дні національних кухонь. При цьому, норма м’яса збільшилася на 40%", - каже капітан Олексій Наконечний.

Ключовим сьогодні є питання: "А скільки м’яса солдат отримує фактично під час прийому їжі?" А не так як раніше, розраховували частку м’яса від туші тварини. В результаті лише 20% з того було м’ясом.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Армійці кажуть про відчутний "стрибок" у хорошому харчуванні військових. За їхніми словами, їжа покращилась в рази і стала значно смачнішою, поживнішою, кориснішою. І сподіваються, що так тиватиме й далі.

В харчовому раціоні дотримано базовий принцип розподілу калорій у нормах на добу – від 3500 до 6000 калорій. Раніше військовослужбовці і мріяти не могли про банани, яблука, персики, кавун, диню чи виноград за обідом і каву та соки на сніданок. Нині, лише обід містить понад 2 тисячі калорій. Для військових навіть розраховують потрібну кількість мінералів та інших поживних речовин для здоров’я.

Нагадаємо, що у штабі ООС розповіли про відвід сил на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.ua, відомого бойовика по кличці "Боцман" страшна кара.

Також портал Знай.ua писав, що на Донбасі українські військовослужбовці зловили високопоставленого бойовика.