Протягом останніх трьох місяців значно підвищилася ціна на хліб. Так, за буханку хліба доведеться викласти на 15-22% більше, ніж було раніше. Такі зміни спричинило подорожчання електроенергії.

Про це повідомив президент Всеукраїнської асоціації пекарів, голова правління ПАТ "Київхліб" Володимир Середа.

"Деякі компанії, які займаються виробництвом хлібобулочних виробів, ще з березня почали закуповувати електроенергію за прямими договорами, і в них зростання цін склало близько 15%. Але більшість виробників перейшли на закупівлі на оптовому ринку електричної енергії з липня, і їх продукція подорожчала на 20-22%", – повідомив Середа.

Зазначимо, що з 1 липня відбулося зростання тарифів для промислових споживачів. Це спровокувало різкий стрибок цін. Також від цього буде залежати подальша ціна на головний продукт українців.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Володимир Середа зауважив, що існує маленька надія на те, що уряд все-таки виконає обіцянку і ціна повернеться на той рівень, який був до 1 липня.

хлібобулочні вироби
хлібобулочні вироби

"Якщо ні, то, звичайно, ми будемо змушені переглядати ціни на хлібобулочні вироби ", – резюмував Володимир Череда.

Нагадаємо, Верховна рада добряче вдарила по бюрократії: власники малого бізнесу отримали зелене світло.

Як повідомляв портал Знай.ua, субсидії, пенсії та стипендії українців чекає масштабна перевірка: кому доведеться попрощатися із виплатами.

Також портал Знай.ua писав, що кардинальні зміни в ЗНО: коли чекати і як готуватися одинадцятикласникам.