Православні християни сьогодні відзначають день преподобної Феодори Олександрійської. Враховуючи це, підготовку капусти на зиму і прихід дощової осені, день називали «Федориним днем», «Федорою капустянкою», «Осінньої Федорою», «Кінцем бабиного літа».

Це був день, коли осінь зустрічали третій раз. Погода вже була холодна, дощова, всюди сльота. У наших предків був звичай сьогодні жінкам збиратися в одному домі, кришити і квасити капусту, а потім готувати з неї різні страви. Саме час зібратися з друзями або родиною і приготувати щось разом: пироги, борщ, вареники або голубці. Запросіть і чоловіків на обід, а може і когось, кому потрібна допомога. Сьогодні також прийнято годувати убогих і перехожих.

Федору вважають покровителькою озимих. І в цей день дивилися за сходами, просили у святої, щоб вона захистила від поганої погоди і нечисті. Нічого нового сьогодні не робіть, є повір'я, що будь-яка нова справа приречена на провал. А якщо сильно постаратися, то можна накликати нещастя. Навіть не варто мити голову дітям і старим людям, можна захворіти.

Народні прикмети на 24 вересня

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дівчатам краще ходити обережніше, не забруднивши спідницю, інакше може дістатися чоловік п'яниця. Постарайтеся не брехати сьогодні, може вискочити болячка на язику. А якщо вже почали, то прикусіть язика і замовкніть. Є повір'я, що сьогодні дуже активні відьми і можуть навести порчу. Не піднімайте речі з дороги або з землі, навіть якщо це щось дуже цінне. В іншому випадку доведеться ще довго проводити різні обряди очищення і знахарів.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.