Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї

Це свято заснували в 2013 році за резолюцією Генасамблеї ООН. Його створили, щоб привернути більше уваги до того, що потрібно провести глобальне ядерне роззброєння, а також розповісти суспільству про його переваги. Найголовнішим завданням людства є досягнення миру і безпеки на Землі. День відзначають зацікавлені в цих цілях країни. Хоча свято молоде, але вже проводяться різноманітні флешмоби, демонстрації короткометражок, роздають агітаційні матеріали.

Всесвітній день моря

Це міжнародне свято, яке відзначають з 1978 року. До 1980-го його відзначали 17 березня, але потім перенесли дату на вересень. Мета цього дня – привернути увагу до величезного збитку, який наносять морям вилов риби, глобальне потепління і забруднення води. Найважливіше – підвищити екологічну безпеку при морських перевезеннях, побороти браконьєрство, зберегти біоресурси та уникнути забруднення.

Європейський день мов

День відзначають щороку, починаючи з 2001-го, щоб підтримати мовне розмаїття, двомовність європейців, викладання і вивчення мов. Європейський Союз підтримав цю ініціативу Ради Європи проголосити свято. Зберегти і розвинути мови, в тому числі і малі, є офіційною політикою Євросоюзу. До такого свята в різних країнах проводять конференції, лекції, семінари та відкриті уроки, різноманітні концерти та виставки.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Православні свята:

  • Предпразднство Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.
  • Пам'ять оновлення (освячення) храму Воскресіння Христового в Єрусалимі (Неділя словущее).
  • Дубовичской ікони Божої Матері.

Корнилля

В цей день православні відзначають день святого Корнилія, а на Русі його назвали Корнильем, тому що сьогодні збирали коренеплоди з грядок. Вважалося, що потім коріння вже не ростуть, тому що їм дуже холодно. Часто у цей час траплялися заморозки, а вони могли і врожай погубити. Також це останній теплий день осені і якщо пішов теплий дощ, то це хороша прикмета.

Народні прикмети на 26 вересня

Іменини в цей день

Олександр, Ілля, Корнилій, Леонтій, Лук'ян, Микола, Петро, Степан, Юліан

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.