Український парламент розгляне законопроект № 0972, згідно з яким жінкам можуть дозволити виходити на пенсію у 55 років, якщо у них є 30 років робочого стажу. Однак насправді не всім вигідно зниження пенсійного віку, тому що усе все одно залежатиме від стажу роботи.

Експерти зазначають, що пенсії можуть збільшити, але несуттєво через зниження пенсійного віку для жінок. Зазначимо, що нині мінімальна пенсія становить 1564 грн. Водночас жінки можуть не скористатися таким правом і вийти на пенсію пізніше. Саме така тенденція спостерігалася раніше.

Пенсійні виплати в Україні
Пенсійні виплати в Україні

Розмір пенсій впирається у робочий стаж людини. Людина без мінімального стажу претендуватиме лише на мінімальні виплати від держави. Так, вже у 2028 році 60-річні українці не зможуть вийти на пенсію вчасно, тому що у них не буде необхідного стажу роботи, аби отримувати гідну пенсію.

Пенсіонери
Пенсіонери

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

На думку експертів, не потрібно знижувати пенсійний вік. Необхідно у першу чергу збільшити пенсії до рівня прожиткового мінімуму, який становить близько 4 200 грн. Однак пенсії обіцяють збільшити лише на 12-13%. Тому економісти пропонують зрівняти вік для виходу на пенсію для чоловіків та жінок.

Нагадаємо, українцям підвищать пенсії на 12-13%: у Зеленського встановили остаточний термін, коли чекати виплат.

Як повідомляв портал Знай.ua, субсидії, пенсії та стипендії українців чекає масштабна перевірка: кому доведеться попрощатися із виплатами.

Також портал Знай.ua писав, що у Зеленського наполеонівські плани на пенсіонерів: на українців чекає підвищення.