У неділю, 29 вересня, католики відзначають одне з головних церковних свят - Михайлів день. У цей день віруючі шанують архангела Михайла.

Святого архангела Михаїла шанують не тільки у християнстві, але і в іудаїзм, і в іслам. Вважається, що саме головний архангел переміг повсталого Люцифера і відправив його в пекло.

Свято відзначається у вересні завдяки християнину Архипові, який жив в IV столітті. Одного разу він побачив у сні, що його німа донька зцілиться, якщо вип'є з джерела. Так сталося і в подяку за диво Архип поставив біля джерела храм.

Місцеві язичники зруйнували храм, але Архип звернувся у молитві до Михайла і він з'явився на землю. Архангел обернув шкоду, які язичники направили на храм, проти них.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

У цей день суворо забороняється працювати і займатися домашніми справами. Християнам обов'язково потрібно відвідати службу в церкві.

Нагадаємо, місячний календар фінансів на жовтень.

Раніше Знай.ua повідомляв, привітання з Днем ангела Юлії.