Міністерство внутрішніх справ поліпшило порядок реагування на повідомлення про окремі правопорушення і конкретного інформування про них. Про це повідомляє "Юрліга". Відповідний наказ МВС № 654 від 7 серпня 2019 року набув чинності 27 вересня.

Так, якщо надійшло анонімне повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності чи можливе скоєння теракту, начальник центрального органу управління поліції, міжрегіональних територіальних органах Нацполиции, територіальних органах поліції в АР Крим і Севастополі, областях, містах Києві негайно вирішує порядок реагування.

До того ж, він враховує доповідь, наприклад отриманий від підрозділів кіберполіції, карного розшуку, вибухотехнічної служби, інших підрозділів поліції, про джерела її надходження, об'єкті загрози та її зміст.

Також змінюється алгоритм орієнтовних невідкладних дій чергового співробітника в частині дій у разі анонімного повідомлення про загрозу або можливого скоєння теракту.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Співробітник чергової служби відразу ж після отримання повідомлення про загрозу або можливу скоєнні теракту повинен доповісти начальнику ГУНП; організувати направлення на місце події нарядів копів; поінформувати чергового територіального підрозділу СБУ, керівників або відповідальних працівників підрозділів кіберполіції, карного розшуку, вибухотехнічної служби, інших підрозділів поліції для перевірки.

Якщо черговий отримав від начальника ГУНП вказівку організувати реагування на повідомлення, він зобов'язаний направити на місце події слідчо-оперативну групу та інші наряди, представників вибухотехнічного підрозділу та кінологічної служби, також доповісти черговим прокуратури, територіальних органів ДСНС, інших органів держвлади.

Таким чином, якщо черговий отримав повідомлення про загрозу або можливу скоєнні теракту, він зобов'язаний:

  • вислухати повідомлення, розмову вести уповільнено, не переривати його, проте дотримуватися метод переспрашивания. Для того, щоб встановити номер телефону, а також локацію, дозволено уточнити, наприклад: де знаходиться вибухівка; коли повинна спрацювати; який має вигляд; якого типу; як буде підірвано; хто його встановив і з якою метою;
  • спробувати запропонувати якусь альтернативу його дій, поставити кілька запитань, які змусять його задуматися і сказати ще кілька фраз. І тільки потім спробувати поцікавитися анкетними даними абонента;
  • якщо реєстратор мовної інформації не працює, точно зафіксувати слова того, хто телефонував.

Нагадаємо, що у Києві чоловік викрав дитину у колишньої дружини.

Як повідомляв портал Знай.иа у Києві зловили тренера, який зґвалтував хлопчика на очах у іншого.

Також портал Знай.иа писав, що літній харків'янин попався на мерзенну вудку аферистів.