В цей день православною церквою вшановується пам'ять мучениць Аріадни Проміської та Ірини Єгипетської. Інші назви свята: «Аріна осіння», «Арінин день», «Ірина», «Журавлиний літ».

Є думка, що всі ягоди, які зібрані сьогодні, мають величезну цілющу силу. Тому не забудьте зібрати хоча б шипшину. Вона може допомогти при проблемах зі шлунком або кишечником, якщо зібрати її опівдні – допоможе від застуди, а якщо на заході сонця – від інших недуг. Але використовують її також для масла, варення, повидла, мармеладу. З неї виходять дуже смачні і ароматні страви і напої.

Також у цей день прийнято стежити за журавлями, їх вважають Божими посланцями. Люди вірять, що восени вони забирають мертві душі, а навесні прилітають з душами немовлят. Відлітаючим птахам слід прокричати: «Колесом дорога», – тоді вони неодмінно після зимівлі повернуться додому.

Восени саме час заготовляти запаси на зиму. Тому раніше в цей день збиралися разом жінки і рубали капусту, щоб потім засолити або заквасити її. Моляться сьогодні і святій Ірині, потрібно піти в храм і помолитися за здоров'я, благополуччя та сімейне щастя. Коли вийдете з церкви, дайте милостиню нужденним.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Народні прикмети на 1 жовтня

Сьогоднішній день варто провести, займаючись добрими справами. Не хваліться і не ображайте нікого, також сьогодні не можна просити у Бога більше, ніж треба людині. Інакше втратите й те, що маєте.

Не дивіться, що осінь – похмура пора. Надіньте одяг жовтих, червоних і помаранчевих кольорів. Це дасть вам гарне самопочуття і настрій. Якщо хочете наповнити життя новими гарними враженнями та знайти друзів, попрацюйте над вхідними дверима та її зовнішнім виглядом. Повісьте номер, якщо його немає, а якщо потьмянів – почистіть. Добре було б самі двері теж вимити, а якщо прибираєте, розкрийте їх навстіж.

Постарайтеся не вимагати від коханого неможливих речей. Він сильно розсердиться на вас. Нового нічого не робіть, сьогодні багато ситуацій можуть повторитися.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.