Зараз над Атлантичним океаном вирує потужний ураган "Лоренцо". Відомо, що в ніч на 29 вересня стихійне лихо досягло максимальної категорії небезпеки. Про це пише Sky News.

Так, за одну ніч ураган нагнав швидкість 249 кілометрів на годину. Метеорологи зафіксували п'яту (максимальну) категорію потенційного збитку за шкалою Саффіра – Сімпсона.

Крім того, найбільша небезпека чекає на Велику Британію, оскільки "Лоренцо" рухається на північ від португальських Азорських островів у бік країни.

Працівники метеорологічної служби настійно рекомендують британцям залишатися вдома і закривати вікна в найближчі дні. Також попереджається, що ураган може завдати значної шкоди деяким територіям Сполученого Королівства.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, що у Західній Атлантиці тропічний шторм Умберто переріс в ураган. Основний удар припав по Бермудським островам. Знімки і відео бурхливої стихії почали з'являтися в соціальних мережах.

Як повідомляв портал Знай.uа, у турецькому Стамбулі стався сильний землетрус. Свідки публікують в мережі перші відео руйнувань туристичного міста.

Також портал Знай.uа писав, що в Атлантичному океані судно Bourbon Rhode, на якому знаходилося 14 людей, затонуло в результаті попадання в ураган.