На Таїланд насувається найбільший за останні 60 років тропічний ураган під назвою "Пабук", стихія вже забрала життя одного з туристів.

Через ураган вже почалися повені. Висота хвиль досягає 7 метрів. Також існує небезпека зсувів. У мережі активно публікують відео негоди.

Місцева влада евакуювала десятки тисяч місцевих жителів і туристів. Було закрито поромне сполучення, авіакомпанія Bangkok Airways скасувала польоти.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Частина відпочивальників встигли дістатися з островів до материка на переповнених поромах і кораблях, зафрахтованих спеціально для цієї мети. Решта не зможуть повернутися, поки не відновлять транспортне сполучення.

Тим часом вже є перша жертва. Нею став 56-річний росіянин, який відпочивав зі сім'єю. Вони проігнорували заборону на купання в морі і відправилася плавати. Сильна течія почала забирати дівчину, батько врятував її, однак сам загинув. Трагедія сталася на острові Самуї.

Очікується, що Пабук, крім Самуї, досягне інших найбільш популярних курортів Таїланду, в тому числі островів Пханган і Тау, а також островів, розташованих в Андаманському морі, таких як Пхукет і Пхіпхі. Про це повідомляє CNN.

На Самуї залишилися 20 тисяч туристів. "Острів зараз повністю відрізаний від материка", - розповів виданню глава округу Самуї. За його словами, запасів продовольства повинно вистачити, щоб перечекати ураган.

З Пханган не можуть виїхати приблизно 15 тисяч туристів, ще чотири тисячі застрягли на Тау. Глава округу Пханган і Тау зізнався CNN, що через віддаленість Тау рятувальна операція на острові може зіткнутися з труднощами.

У провінції Накхонситхаммарат, яка першою потрапила під удар урагану "Пабук", швидкість вітру досягає 20,8 м / с. Очікується, що максимальна швидкість вітру може скласти 26 м / с. Ураган триватиме кілька днів.

Пабук став першим ураганом за 57 років, який досяг Таїланду. Такого тут не бачили з 1962 року, коли від урагану Harriet постраждали 12 провінцій країни і загинули близько 900 осіб.

Нагадаємо, у Польщі стихія перетворила дороги на пекельне випробування.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у США жертвами стихії стало вже кілька людей.

Також Знай.ua писав, що синоптики розповіли про погодні аномалії в 2019 році.