В цей день православною церквою вшановується пам'ять мучениць Аріадни Проміської та Ірини Єгипетської. Інші назви свята: «Аріна осіння», «Арінин день», «Ірина», «Журавлиний літ».

Аріадна жила в Проміссії і була наложницею глави міста. Але одного разу вона відмовилася принести жертву богам і всім оголосила, що вона – християнка. Її побили, виривали шматки м'яса гострими гаками, а потім кинули у темницю. Її довго тримали без води і їжі, потім відпустили на волю, і Аріадна пішла з міста.

Мало відомо про Ірину Єгипетську. Знаємо, що вона була християнкою і протистояла язичникам, коли правив імператор Аврелій. Її судив правитель Єгипту Клавдій, її жахливо мучили, а потім обезголовили.

Чого не можна робити 1 жовтня

В цей день не можна сваритися, не можна хвалитися і не ображати один одного. Постарайтеся творити тільки добро. Не вимагайте багато від коханого, інакше він може сильно розсердитися. Не варто починати нових справ. Також сьогодні є заборона просити у Бога більше, ніж вам потрібно, ви можете втратити вже те, що маєте.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Народні прикмети на 1 жовтня

Приказки і прикмети

  • Яка погода на Аріну Шиповницю, така буде і 1 квітня.
  • Якщо бур'ян високий, значить взимку буде багато снігу.
  • Якщо на березі ще залишилася листя, значить зима буде теплою і тихою.
  • На Аріну кінець білих грибів.
  • Журавлі у цей день полетіли на південь - через 2 тижні буде сильний мороз.
  • Диких гусей і журавлів у небі не видать - до листопада буде тепло.
  • Народжені 1 жовтня зазвичай довго живуть. Вони люблять подорожувати. Носити їм слід гранат.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.