У цей день православна церква вшановує пам'ять святих мучеників Трохима Синадского і Зосими Кілікійського. Інші назви свята: «Зосима», «Трохим», «Трофимів день», «Бджолина девятина». Дні з 2 по 10 жовтня славилися в багатьох місцях Русі бджолиним святом. У ці дні готували бджолину сім'ю до зимівлі, прибирали вулики на зимовий спокій, в теплий затишок.

Також відзначали день Самуїла, якого вважали чоловічим заступником. Тому сьогодні чоловіків вітали, влаштовували застілля з смаженою картоплею і опеньками. Бога прийнято просити про гарну погоду. Вона дуже важлива в цей час, щоб встиг дозріти овес. Намагалися встигнути прибрати льон і коноплі.

Народні прикмети на 2 жовтня

Є прикмета, що сьогодні, збираючи буряк і моркву, потрібно низько нахилитися до землі. Тоді вона подарує красу і здоров'я дівчині. Ще є повір'я, що сьогодні по землі ходить покровитель південних вітрів, які дарують тепло. Раніше його старалися задобрити подарунками і тому влаштовували чаювання в полі з булками у вигляді сонця і трав'яним відваром.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Задумані бажання в цей день обов'язково збудуться, якщо ви ні з ким не посваритесь і всю добу будете дарувати людям добро. День відмінно підійде для нових починань і планів на майбутнє, всі вони з успіхом втіляться в життя.

А ось нових знайомств краще уникати, тому що вони доставлять багато клопоту, тільки якщо у вас є половинка. В іншому випадку ви станете винятком для цієї прикмети і зможете створити міцний союз. Волосся і нігті краще не стрижіть, це до нещастя. Вранці використайте дерев'яний гребінець. Це принесе гроші і удачу.

Не спускайтеся в погріб, бо вам може явитися Домовик. Якщо вже зайшли, швидше йдіть, перехрестіться і принесіть йому частування. Інакше буде горе.

На столі сьогодні обов'язково повинен бути мед. Якщо з'їсти його побільше, то зможете одужати. Вранці натщесерце з'їжте чайну ложку меду і запийте теплою водою. Це допоможе захиститися від шлункових хвороб. При будь-якій хворобі використовуйте мед, він допоможе.

Також сьогодні потрібно звернути увагу на сни, запам'ятайте їх і роз'ясніть. До них потрібно поставитися серйозно. Найбільш корисними будуть поради друзів і родичів. Також слухайте свою інтуїцію, вона особливо активна сьогодні. А якщо ви прикладете багато зусиль для задуманого, то ваша робота дасть результат.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.