У цей день православна церква вшановує пам'ять святих мучеників Трохима Синадского і Зосими Кілікійського. Інші назви свята: «Зосима», «Трохим», «Трофимів день», «Бджолина девятина». Дні з 2 по 10 жовтня славилися в багатьох місцях Русі бджолиним святом. У ці дні готували бджолину сім'ю до зимівлі, прибирали вулики на зимовий спокій, в теплий затишок.

Трохим просив, щоб Господь напоумив людей, які брали участь у п'яному безчинстві при язичницькому гулянні. Тому його схопили, катували, але він усе витримав. Навіть жорстокий мучитель в Синаде не зміг змусити його відректися від віри. Потім Трохима стратили. Зосима не хотів жити з язичниками і пішов у пустелю. Одного разу його зустрів правитель Кілікії і здивувався, як Зосиму слухають тварини. Однак, як тільки він дізнався, що він – християнин, відразу заарештував і змусив мучити. Виходом було зречення від віри або щоб звірі прийшли врятувати Зосиму. Мученик став молитися Богу і перед ним з'явився величезний лев. Тому Зосиму відпустили, але в ту ж секунду святий помер.

Чого не можна робити 2 жовтня

Сьогодні не тільки не можна, але й немає сенсу наводити приворот, він просто не спрацює. Не знайомтеся з людьми сьогодні, вони вам зашкодять. Хіба що ви неодружені, тоді союз буде дуже міцним. Заборонено сьогодні стригти волосся і нігті, інакше накличете на себе біду. Обов'язково почастуєте жебрака медом, якщо цього не зробити, то весь рік буде невдалим.

Народні прикмети на 2 жовтня

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Якщо 2 вересня журавлі високо і повільно летять, – прикмета до теплої осені.
  • На горобині в цей день багато ягід, – осінь буде сирою.
  • Кроти 2 вересня з північної сторони риють нору, – прикмета, що зима буде м'якою і прозорою.
  • Згідно прикметі, той, хто розчешеться вранці 2 вересня дерев'яним гребенем, гроші великі до себе притягне.
  • Велика кількість мишей обіцяє холодну зиму.
  • Народжені в цей день володіють веселою вдачею. Дівчата ж, народжені сьогодні, будуть відрізнятися особливою привабливістю.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.