Здається, скоро ми зможемо в буквальному сенсі жити у віртуальному світі. Тільки уяви: одягаєш VR-окуляри, обмотуєш пальці спеціальною шкірою і все… бачиш і відчуваєш те, чого немає в реальності. Нещодавно вчені зі Швейцарії зробили це можливим — вони винайшли штучну шкіру з силікону і електродів, з її допомогою людина зможе отримувати зворотний зв'язок від комп'ютера.

Швейцарські вчені з Федеральної політехнічної школи Лозанни винайшли пристрій, що забезпечує тактильний зв'язок людини з комп'ютером.

Як пише журнал Soft Robotics, штучна шкіра з силікону і електродів допоможе відчувати те, що відбувається у віртуальній реальності.

Пристрій використовує систему з датчиків, що імітують дотик. Якщо одягнути його на палець, людина зможе відчути тиск і вібрацію, ніби торкається до цього об'єкта.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Технологію протестували на пальцях користувачів і продовжують удосконалювати. Надалі вчені планують створити стійкий прототип для реабілітаційних цілей.

У шкірі є спеціальні клітини – хроматофоры, які містять зерна різних пігментів: вони можуть рівномірно розподілятися по клітці або вдавливаться в її центр – це міняє відтінок рептилії.

Нагадаємо, не допоможе ні Ейнштейн, ні Нострадамус: 10 артефактів минулого, які зламали мозок сотням науковців.

Також Знай.ua писав, вчені показали, як виглядали "прадавні Барбі" 5 тисяч років тому

Як повідомляв портал Знай.ua, фотограф створює незвичайні образи для ляльок Барбі і Кена, а також конструює для них докладні інтер'єри.