Українських пенсіонерів заінтригували новими стандартами виплат. З'явилася інформація, що до 2023 року в державі може з'явитися так званий "другий рівень" пенсійної системи, який передбачатиме обов'язкові накопичувальні внески всіх громадян, які працюють, повідомляє "Хвиля".

Про це в одному з нещодавніх інтерв'ю заявив глава Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв.

пенсіонерки
пенсіонерки

"Другий рівень — це один з пунктів програми президента Зеленського. Але його запуск — це питання не найближчої перспективи, зазначив Хромаєв. Поки ми працюємо над законопроектом, але що точно можу сказати, що запуск другого рівня не може відбутися раніше 1 січня 2023 року. Такий орієнтир ми на даний момент закладаємо в законопроект", - пояснив суть нової системи Тимур Хромаєв.

Пенсіонери
Пенсіонери

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За словами експерта, класична трирівнева пенсійна система складається з солідарної (Пенсійний фонд, який наповнюється за рахунок єдиного соцвнеску), обов'язкової накопичувальної (паралельно з ЄСВ працююче населення робить відрахування, як правило, у недержавні пенсійні фонди) і добровільної накопичувальної (ті ж НПФ, але тільки за бажанням окремих громадян) частин.

Нагадаємо, пенсії, субсидії, допомога на дітей і багато іншого: у Мінсоцполітики розробили план на найближчі роки.

Як повідомляв Знай.uа вінничани не поспішають на "комунальний гачок": що не так з розпіареними електронними картками.

Знай.uа писав, "Не пам'ятаю свого імені": в Одесі розшукали зниклого пенсіонера, благав про допомогу не один день.