Відтепер частина українців зможе раніше вийти на пенсію. Так, Конституційний Суд скасував мінімальний пенсійний вік для ряду працівників, пише “Хвиля”.

Як відзначається, суд визнав незаконним встановлення мінімального потрібного віку для нарахування пенсії за вислугу років. Відтепер робітники льотного і льотно-випробувального складу отримають пенсію раніше 50 років. Працівників сфери медицини, освіти, соціального забезпечення і театрально-концертні колективи зможуть оформити пенсію вже у 55 років.

Окрім цього, пенсію за вислугою зможуть отримати й громадяни, які працюють на шкідливих підприємствах та ті, хто втратив працездатність через умови роботи до настання пенсійного віку.

В КСУ зауважили, що норми закону № 1788 про підвищення на 5 років віку виходу на пенсію для жінок, а також збільшення на 5 років загального і спеціального стажу роботи, не відповідають конституційним принципам прав і свобод людини. Відтак, є незаконними.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, в садочках Львова - холодильник: Садовий сказав, коли увімкнуть опалення для малюків.

Як повідомляв Знай.uа українцям доведеться заплатити за пенсію, у Зеленського створили "другий рівень".

Знай.uа писав, пенсії, субсидії, допомога на дітей і багато що інше.