У Міністерстві освіти і науки України розповіли, про п’ять найбільш важливих напрямків у подальшому реформуванні освіти. Відповідний звіт вже презентував Світовий банк, йдеться на сайті МОН.

Відзначається, що ці п’ять напрямків з’явилися за результатами комплексного дослідження, яке проводилось в Україні впродовж останніх місяців.

Ось, які напрямки пропонує Світовий банк:

  • Поширення бачення концепції “Нової української школи” (НУШ);
  • Забезпечення ефективного зворотнього зв’язку шляхом розробки національної програми надання послуг консультацій та професійної орієнтації.
  • Зміцнення інституційного потенціалу і структури урядування – автономія має поєднуватися з підзвітністю та спроможністю;
  • Зміна підходу до індивідуальних стимулів для вчителів, а також можливостей їхнього кар’єрного розвитку;
  • Зміцнення ефективності та життєздатності кращих закладів та колективів – варто запровадити додаткові стимули для закладів і контролювати та коригувати формулу фінансування шкіл;

Зауважимо, що Міністерство освіти і науки України співпрацюватиме зі Світовим банком для подальшого впровадження системної реформи освіти і надалі.

Нагадаємо, що у Запоріжжі батьки бояться за життя своїх дітей. Виявляється, по дорозі в школу і додому їх підстерігають справжні небезпеки, які можуть нашкодити здоров'ю.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, в "Укрзалізниці" не вщухають скандали, прикарпатка їхала у вагоні люкс і її покусали клопи.

Знай.uа писав, що на сьогоднішній день більше 100 тисяч меленьких українців потребують в тому, хто зміг би поділитися з ними своєю турботою і часом.