Міністра освіти і науки України Лілію Гриневич вперше не пустили до школи, бо в неї не було "дозволу". Про це вона повідомила на своїй сторінці на Facebook.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

До школи міністерку освіти і науки Лілію Гриневич, де вона мала переговорити з партнерами НУШ, не пустила чиновниця управління освіти міста Львова.

"Мене, як Міністра освіти і науки, вперше чиновниця від освіти міста Львова не пустила у школу поговорити з тренерами Нової Української Школи та перевірити впровадження реформи", - обурилася Гриневич.

Виявилося, що чиновниця з міського управління освіти вимагала від міністерки написати листа та отримати дозвіл міського голови.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Я три роки постійно у відрядженнях, намагаючись згуртувати спільноти вчителів, директорів, тренерів НУШ навколо реформи, бо ми всі співвідповідальні за успіх і продовження НУШ. Як ці зустрічі проходять - подивіться ФБ Міністерство освіти і науки України, там є відповідні онлайнтрансляції", - написала Гриневич.

Вона додала, що з кожного міста і школи вона привозить до міністерства зауваження до запровадження реформи "Нова українська школа". Вони стосуються навчання вчителів, якості закупленого обладнання, методичної підтримки шкіл. Потім у міністерстві освіти і науки коректують навчальний процес.

"Але політичній доцільності байдуже на реформи. Особливо неприємно те, що це школа, в якій я була вчителем біології. Я все одно зустрінусь із педагогами. Вони самі прийдуть на зустріч на іншому майданчику, хоча з огляду на логістику візиту це буде не зручно", - зазначила Лілія Гриневич.

Скрін з Facebook

Між тим, стало відомою з‘явилася позиція міської ради Львова, де вони продовжували вимагати офіційного листа. Однак потім мер міста телефоном залагодив конфлікт.

"Щойно телефонував Андрій Садовий. Сказав, що це не його позиція і він проведе службове розслідування. Дякую за адекватну реакцію", - повідомила Лілія Гриневич.

Нагадаємо, що батьки розповіли, що не так з Новою Українською Школою: "Цього не тямлять навіть дорослі".

Як раніше повідомляв "Знай.ua", обрання предметів, свобода вчителів і індивідуальний план: що готує новий закон про освіту.

"Знай.ua" також писав про те, що українським вчителям пообіцяли підвищити зарплату: хто та коли отримає надбавки.