Нова українська школа (НУШ) викликала дуже багато розмов і засуджень, а ще більше - різних проблем. Не багато батьків з ентузіазмом оцінили нововведення для школярів. Але, звіт Лілії Гриневич змусив повірити в те, що реформа принесла свої плоди і діти стали навіть хотіти на заняття, у них розвинулися комунікаційні навички, а навчання за допомогою ігор дає навіть більший результат.

Лілія Гриневич
Лілія Гриневич

Своєю думкою поділилась і мама першокласника Віра, яка опублікувала висновки за рік навчання у НУШ на сторінці одного з товариств для батьків в соціальній мережі Facebook.

Дівчина повідомляє, що на неї чекала несподіванка, коли вона подавала документи дитини в перший клас, а їй сказали, що їх очікує НУШ. Далі проблеми тільки продовжилися, адже навіть приміщення для класу не могли знайти, а після - не могли виділити меблі, обладнання. З усім цим батьки впорались не без допомоги вчителя, але все так само скептично були налаштовані до нововведень.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

школа
школа

Мама віддає належне вчителю, яка працювала в надзвичайно складних умовах:
"На сьогоднішній день моя дитина (без домашніх завдань, додаткових тренувань і занять) самостійно читає книги обсягом до 100 сторінок протягом місяця, додає-віднімає у межах 100 з переходом через 10-і, в стовпчик, вирішує рівняння може скласти велику і барвисту розповідь, близько до тексту переказує тексти або події в школі, навчилась груповій роботі, груповому читанню, взаємодопомозі, оволоділа грою, як методом навчання, а не тільки боротьбою за першість, глибоко орієнтується в явищах природи, в простих фізичних закономірностях, космосі і багатьох інших речей, які ми зазвичай називаємо «банальною ерудицією»." - ділиться Віра.

шкільна перерва
шкільна перерва

Першокласники також вивчають англійську мову, а сама мама каже, що її школяр розбирається в гривнях і копійках набагато краще за старшу сестру-третьокласниці. Не може не радувати те, що дітям дозволяють і попити води на уроці, що завжди заборонялося раніше.

Але в цьому достатку радості зазначила Віра і проблеми. Найголовнішою з них вона називає те, що НУШ сзараз може існувати лише завдяки вчителю, адже тільки він визначає, як подавати матеріал учням. Друге - це матеріальна проблема, адже всім забезпеченням для школярів у них занимаютя батьки, а адміністрація школи тільки обіцяє.

Не забула Віра згадати і про повчальні уроки, яких краще б не було:
"Мій першачок вже знає, що сила дії дорівнює силі протидії і залежить від швидкості і маси тіла. А з’ясувалося це, коли моя дитина декілька разів була збита з ніг старшокласниками, якими набитий тісний коридор біля їх класу. І хоча директор особисто декілька разів обіцяв старшокласників з того коридорчика прибрати, особливо на час перерв, моя дитина таки змогла засвоїти, що вона відлетить від старшокласника тим далі, чим швидше вона бігла і чим більший старшокласник. А я засвоїла, що обіцянкам нашого директора нема віри."

Як повідомляв портал Знай.ua, школярка власними руками створила вбрання для випускного.

Також Знай.ua писав про те, що українським школярам показали календар ЗНО 2019 та перелік предметів для проходження тестування.