Усі українські школярі з нетерпінням чекають на закінчення навчання та початок тривалих літніх канікул, які цьогоріч будуть довшими. Після 20 чисел травня школи вже відпустять дітей на відпочинок.

Про це повідомляє Politeka.

школа

Цього року українські школярі підуть на літні канікули на тиждень раніше.

Зазвичай дзвоники лунають у школах в останню п'ятницю травня. А 2019 року літній відпочинок розпочнеться для молодших класів від 20-21 травня, а середньої школи – від 23-24 травня.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Старшокласники підуть на канікули після 24 травня.

останній дзвоник

Але остаточне рішення щодо канікул визначає кожен навчальний заклад окремо. Тому для деяких дітей канікули можуть розпочатися і пізніше.

Однак усі школи мають дотримуватися певних правил, закріплених законодавством: літні канікули починаються не пізніше 31 травня. А новий навчальний рік повинен починатися в перший робочий день вересня.

У 2019 році діти підуть на навчання у понеділок, 2 вересня.

діти відпочивають

ЗНО 2019: голові новації

Нагадаємо, абітуєнтів чекає маса нововведень у 2019 році. Головною новацією стало те, що вступну кампанію "урізали", тому майбутнім студентам потрібно вкластися в жорсткі рамки.

Як повідомляв портал Знай.ua, школярка власними руками створила вбрання для випускного. Оцінив увесь світ.

Також Знай.ua писав про те, що українським школярам показали календар ЗНО 2019 та перелік предметів для проходження тестування.

Найпопулярнішими предметами серед випускників знову стали українська мова та література - на них зареєструвалися 320 736 осіб. Далі історія України - понад 232 тисяч зареєстрованих і математика - понад 146 тисяч бажаючих. Значну кількість заяв подали на біологію та географію - більше 81 і 80 тисяч відповідно. Найменшим попитом знову користується хімія.