Українські чиновники досить серйозно скоротили терміни вступної кампанії у вищі навчальні заклади. Так, в ефірі одного з українських телеканалів держексперт директорату вищої освіти Анжеліка Кернічна спробувала пояснити суть нових правил.

За словами експертів, кампанію умістили в нові терміни для того, щоб майбутні студенти могли відпочити перед навчанням. Про це стало відомо завдяки повідомленням порталу "Політека".

"В 2019 року терміни вступної кампанії компактніше, чим торішні. Це ми зробили для того, що б як що надходять, так і члени приймальних комісій після проведеної вступної кампанії мали можливість відпочити перед початком нового навчального року. Так, в цьому році реєстрація електронних кабінетів для вступників розпочнеться 1 липня", - заявила Анжеліка Кернічна.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Кейт Міддлтон пожертвувала своє волосся, а потім дізналася про онкологію
Показати ще

Згідно з рішенням уряду, українці зможуть подавати документи з 1 липня — після оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання та творчих конкурсів. А вже 22 липня вступну кампанію буде завершено.

Експерт звернула увагу, що абітурієнтам, які вступають за вступними іспитами та співбесідою потрібно вкластися в жорсткі рамки — до 16 липня. Вона очікує, що до 1 числа основний етап вступної кампанії закінчиться. А в останній місяць літа українців, які вступили зарахують на бюджетні місця. Варто нагадати, що в 2018 році документи подавалися до 26 липня, а зарахування вступників на бюджет — до 7 серпня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переможець президентських виборів Володимир Зеленський запропонував новий проект, який забезпечить жителів України новими паспортами. Про це стало відомо з президентської програми, яку оприлюднили на офіційному сайті Зе!Команди.

Серед найважливіших проблем для українців Володимир Зеленський акцентував на соціальних умовах. В рамках впровадження майбутнього соціального проекту слуга народу пообіцяв ввести так званий економічний паспорт України. Новий документ стосуватиметься гастарбайтерів, студентів та пенсіонерів.

Нагадаємо, українським студентам зібралися підвищити стипендії.

Як повідомляв Знай.uа школярка сама пошила сукню на випускний, оцінив весь світ.

Також Знай.uа писав, 18-річний студент подав до суду на Apple: головні подробиці.