Міністерство освіти і науки України розробило реформу оплати праці педагогічних працівників. У такий спосіб посадовці хочуть вирівняти дисбаланс в оплаті праці молодих вчителів і вчителів з великим стажем роботи. Потрібно для цього 25 млрд грн або 10% від усього бюджету освіти країни на 2019 рік. Про це міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила під час зустрічі зі вчителями та керівниками освіти Вінницької області.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Лілія Гриневич

За словами Лілії Гриневич, проблема не лише в дисбалансі оплати праці вчителів. Таку ж проблему необхідно вирішувати і в оплаті праці вихователів дитячих садків, які отримують мінімальну заробітну плату.

"Суть реформи в тому, що ми не лише загалом підвищуємо зарплату, але й вирівняємо ці величезні дисбаланси. Ну, наприклад, у нас надзвичайно низька зарплата дошкільників, хоча їхня робота не простіша за вчительську. Чи різниця між молодим і досвідченим учителем. Коли молодий спеціаліст приходить у школу, він має мінімальну зарплату. Залишившись на декілька років, вчитель йде. Тому ми й задумали зробити цю зміну", - сказала Гриневич.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

Для підвищення зарплат освітянам на наступний рік потрібно додаткові 25 млрд грн. Але, за словами міністра, для впровадження змін необхідно більше інвестицій, що зростатимуть поетапно до 2023 року.

Лілія Гриневич підкреслила важливість того, щоб наступний Уряд і Верховна Рада нового скликання внесли пропозицію реформи зарплати педпрацівників до бюджету на 2020 рік.

"Ця трансформація йтиме разом з порічним планом підвищення зарплати для всіх педагогів. Наша ціль - вийти до 2023 року на рівень чотирьох прожиткових мінімумів мінімальної зарплати педагога. Тобто йдеться про всіх освітян, праця яких зараз оплачується, починаючи з 9 тарифного розряду",- пояснила міністр освіти і науки.

Нагадаємо, що стало відомо, скільки насправді отримує Гройсман: порівняйте зі своєю зарплатою і заплачте.

Як повідомляв портал "Знай.ua", що Рада ухвалила закон про середню освіту: що зміниться для школярів та вчителів.

Також портал "Знай.ua" писав, що в школах влаштують тотальні перевірки: до чого готуватися вчителям та учням.