З 1 січня 2019-го заробітні плати працівників освіти виростуть на 9%.

Про це повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Міністр також розповіла, що підвищення зарплат працівникам освіти вже заклали у бюджеті на 2019 рік. Гриневич додала, що ріст зарплат на 9% виглядає зовсім мінімальний, проте саме така сума є максимальної для держави на даний момент.

Більше того вона розповіла, що вчителі можуть підвищити свою зарплатню шляхом набору більшої кількості робочих годин. Наприклад, працювати на 1,5 ставки, і тоді у них, відповідно, збільшиться зарплата.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Також вона додала, що у рамках державної реформи з децентралізації місцеві органу отримали більше фінансування, тому заклади освіти можуть отримувати більше фінансування.

Варто відзначити, що з січня 2019 року в Україні стартує сертифікація для вчителів. Якщо пройти її успішно, то теж можна розраховувати на підвищення зарплати (20% окладу). Для цього педагогам потрібно здати ЗНО, отримати оцінку свого відкритого уроку і створити електронний портфоліо (провести відеозйомку уроку з описом).

Разом з тим варто відзначити, що пенсійний вік буде підвищуватися разом із зростанням тривалості життя.

Економіст Олексій Случинський відзначає, що зараз в Україні для виходу на пенсію необхідно мати 60 років. Проте тут же, додав, що з нинішніми темпами життя пенсійний вік вже найближчим часом буде збільшений.

"Зараз у людини з мінімальним стажем є право виходу на пенсію при виповненні 60 років. Це досить низький рівень. З огляду на, що ми живемо довше, з часом пенсійний вік буде підвищуватися. Рано чи пізно ми до цього питання повернемося", - сказав Случинський.

Він також відзначив, що влада деяких країн вже задумується над підняттям пенсійного віку, проте офіційно не афішує подібних планів для збільшення власних політичних рейтингів.

"Це дозволяє людям перебудуватися і пристосуватися до нових правил. Україна поки вирішила це питання креативно і, на мій погляд, конструктивно. Проте, це питання ще належить вирішувати в майбутньому", - заявив він.

Нагадаємо, у Гройсмана пообіцяли українським пенсіонерам справжнє пекло.

Як повідомляв "Знай.ua", кияни отримали повністю "оновлені" платіжки.

Також "Знай.ua" писав, що бідність українців показали на прикладі хліба.

З 1 січня 2019 року будуть підвищені пенсії та зарплати Розенко