Практично у всіх областях за останній рік зменшилось споживання головного продукту. Принаймні купувати хліб українці точно стали менше.

Про це говорить директор Української асоціації поставщиків торговельних мереж Олексій Дорошенко на сторінці в Facebook.

хілб

Фахівець підрахував, скільки українці можуть купити хліба на середнбю зарплатню сьогодні та де найбільш відчутно здорожчав головний продукт.

Станом на початок листопада 2018 українець міг собі дозволити купити 547кг білого хліба, а минулоріч – 574кг.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Лише в 4 регіонах, за рік збільшилася купівельна спроможність, яка вимірюється білим хлібом, а в 21 регіоні вона впала. Якщо дослідити потенційне збільшення споживання білого хліба за рік по областях, то рейтинг виглядає так: місто Київ +29кг, Харківська область +27кг, Київська +23кг і Волинська +2кг", - пише спеціаліст.

Що стосується пенсіонерів та їх доходів, то сьогодні пенсіонер на свої мізерні соцвиплати може собі купити 155 кілограми пшеничного хліба, тоді як на початку 2018 року ця цифра дорівнювала 172 кг.

Тобто від початку року купівельна спроможність знизилась на 10%.

Хліб – основа раціону людей, які живуть на території сучасної України вже 7500 років, починаючи з трипільської культури. Достаток родини завжди визначався кількістю зерна. Як і в сумні часи української історії 1932-1933 років. У мене особисто в родині до сьогодні не можна викидати хліб і все, що залишилось або йде птицям, або їде на село.

Нагадаємо, фахівці розповіли, скільки українців відкладають гроші про запас та хто живе лише від зарплати до зарплати.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, якихцінових сюрпризів чекати на головні смаколики новорічнихсвят.

Також Знай.ua писав про те, що фахівці підрахували вартість молочного та м'ясного кошиків та зробили прогноз на найближче майбутнє, чого чекати.

Дивіться: Як правильно зберігати хліб, щоб захистити його від висихання та цвілі