В Україні рекордно здорожчав головний продукт. Так, хлібний кошик підскочив в ціні у середньому на 9% і, за словами, економістів, продовжить дорожчати. Якщо раніше у нас був найдешевший хліб, то тепер ми випередили деякі європейські країни.

На сторінці в Facebook генеральний директор в Українській асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко порівняв ціни на хліб та показав, де в Європі купувати цей продукт вигідніше, ніж в Україні.

"Як з’ясувалось, ми їмо вже не самий дешевший хліб в Європі. У інтернет- гіпермаркеті Литви ви можете придбати найдешевший кілограм білого хліба за 13,1грн, Польщі – за 17,8грн та України – за 19,2грн. В Естонії його можна знайти за 69,5грн. При цьому ймовірно, що хліб у цих країнах міг бути випеченим із українського зерна. Українські пекарі часто подейкують, що виробляти дешевий соціальний хліб є невигідним. Але приклад сусідніх країн показує, що це може бути вигідним навіть у Європі. На кінець вересня 2018 року середня вартість білого хліба за даними офіційної статистики є 16,1 грн за кілограм із борошна першого ґатунку та 20,2грн із муки вищого ґатунку", - пише Дорошенко.

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Серед найдешевшого хліба у нашій країні спеціаліст називає вироби із житнього борошна. Так, за кілограм чорного хліба просять від 19 грн.

Додамо, до кінця року фахівці прогнозують стрибок цін ще на хлібо-булочні вироби ще до 5%. А з початку 2019 року подорожчання буде пов'язано з підняттям мінімальної зарплатні та пенсії. Тому слід чекати ще +3% до ціни.

Трохи краща ситуація може бути з білим хлібом, оскільки цього року Україні зібрала непоганий врожай.

Нагадаємо, наступного року в Україні може зникнути соціальний хліб.

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці порівняли ціни на продукти харчування в Україні та Польщі. Результатидоведуть до сліз.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, що та на скільки подорожчає у листопаді. Ціни доб'ють навіть заможних.

Дивіться: Київські супермаркети відлякують покупців. І справа не лише у цінах