Цінових стрибків на мандарини перед Новим роком поки що не очікується. Про це повідомляє експерт Олексій Дорошенко в коментарі УНН.

Він зазначив, що ціна на мандарини буде залишатися стабільною, а під Новий рік вони можуть і зовсім подешевшати через акційних пропозицій.

"Зараз все йде нормально, і якщо буде йти за таким сценарієм, то ми побачимо, що ніяких підвищень ціни не буде. Ми, швидше за все, будемо мати таку ціну до кінця місяця, можливо, навіть деякі будуть робити знижки не на кращу продукцію на посередню", - пояснив Дорошенко.

Знижки можливі в торгових мережах, а ось ринки і маленькі магазини рідко влаштовують акції. Дорошенко додав, що на даний момент невідомо, скільки мандаринів законтрактували імпортери на грудень.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Експерт пояснив, що контракти на постачання цитрусових в Україні укладаються за півроку. Саме тому скорегувати обсяг цього товару на ринку в сезон дуже проблематично.

Ціна на мандарини може зрости тільки в тому випадку, якщо попит перевищить пропозицію, проте, на думку економіста, поки що такого не спостерігається.

Раніше повідомлялося, що до кінця поточного року м'ясо і молоко в Україні подорожчають ще на 1-2%.

"До кінця року ми очікуємо зростання цін на молочну групу на 1-2%. М'ясо теж зросте на рівні цих відсотків", зазначив експерт.

За його словами, зростання цін на молочні продукти в Україні зумовлений виключно сезонними причинами — переходом великої рогатої худоби з пасовищ в закриті приміщення і падіння надоїв.

Нагадаємо, як українців дурять на солодощах: з таким стикався кожен. Розповімо, як діяти в подібній ситуації.

Як повідомляв Знай. ua, продукти в Україні почнуть маркувати по-новому. Верховна Рада України прийняла законопроект, який стверджує вимоги про те, щоб на харчових продуктах писали зрозумілу і доступну інформацію, яка б не вводила в оману споживача.

Знай. ua писав, що ціни на молоко і м'ясо масово зроблять українців веганами. Зростання цін на молочні продукти в Україні зумовлений виключно сезонними причинами.