Вже досить давно українці припинили довіряти гривні й в основному зберігають заощадження у американських доларах та європейській валюті.

Нагадаємо, що новий закон "Про валюту", який український президент охрестив "актом економічної свободи", суттєво змінить правила використання іноземної валюти.

Курс євро
Курс євро

Після прийняття закону десятки постанов і рішень стануть просто історією, а законодавство буде приведено у відповідність до європейського. Закон підтримують міжнародні партнери України, включаючи МВФ, Єврокомісію, Європейський банк реконструкції і розвитку. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

долар
долар

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

До сьогоднішнього дня у нас діє декрет про валютне регулювання, який затвердили ще під час президентства Кучми. Чверть століття в нього намагалися вносити деякі зміни, але декрет все одно застарілий і не відбиває потреб економіки та розвитку бізнесу. Новий закон повинен дати можливість бізнесу працювати більш ефективно.

Курс гривні
Курс гривні

Також відомо, що закон передбачає повну свободу для проведення операцій з валютою. "Дозволено все, що не заборонено законом". І все ж, деякі обмеження є. Долари будуть в ходу не у всіх сферах життя. Все одно більшість операцій залишаються можливими тільки в національній грошовій одиниці. Валютними стануть тільки неторгові операції.

-Доллари будуть в ходу не у всіх сферах життя. Все одно більшість операцій залишаються можливими тільки в національній грошовій одиниці.

-По новим законом термін обов'язкового продажу частини валютної виручки збільшать.

-Фізичних осіб штрафуватимуть за незаконну скупку, продаж, обмін валюти від 8500 до 17 000 гривень, а саму валюту конфіскують

-Новий закон знизить адміністративний тиск на банки та їх клієнтів. Користуватися послугами банку стане простіше.

Варто нагадати, що як би у "вільній" Україні зарплати не здавалися маленькими, на захоплених територіях ситуація ще гірша. Жителі окупованого путінськими бойовиками Донецька виживають як можуть, отримують за роботу мізерну плату. Про це стало відомо завдяки повідомленням користувача Twitter Фашика Донецького.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці, які мають важкохворих дітей можуть з наступного року розраховувати на фінансову допомогу з боку держави. Уряд визначив порядок надання такої допомоги.

Нагадаємо, Пентагон шукає українця для американської зарплати: хочуть поговорити.

Як повідомляв Знай.uа купити валюту неможливо: від нових правил постраждають мільйони людей.

Знай.uа писав, українців можуть залишити на свята в холоді і голоді.