Банк Росії ускладнив процедуру купівлі валют у зв'язку з засиллям валютного ринку тіньовими схемами та корупційною складовою.

Про це стало відомо із повідомлень російських ЗМІ, пише Рoliteka.

У повідомленні анонсовано, що банк Росії зажадав від кредитних організацій посилити контроль за обігом валюти, натякаючи на часті закупівлі доларів для непрозорих обмінних пунктів.

Відтепер, щоб обміняти російські рублі, у росіян вимагають довідку з місця роботи або податкову декларацію за формою 2-ПДФО. Експерти Центробанку переконані в тому, що за допомогою подібного заходу вдасться впоратися з тіньовим ринком і корупційною складовою.

Фінансові експерти висловлюють думку, що нововведення завдадуть серйозного удару по громадянам, які отримують зарплату "в конвертах" або перебувають у трудових відносинах без договору. У цих випадках придбати валюту в банку стане великою проблемою.

подорожчання долара
подорожчання долара

Нагадаємо, банк Росії зажадав від кредитних організацій посилити контроль за обігом валют, натякаючи на часті закупівлі доларів для непрозорих обмінних пунктів.

Цю інформацію повідомляє "Life.ru".

Тепер, щоб обміняти російські рублі, необхідно предявити довідку з місця роботи або податкову декларацію за формою 2-ПДФО.

За словами експертів Центробанку, такий запобіжний захід допоможе впоратися з тіньовим ринком і корупційною складової.

Регулятор звернувся з листом до великих гравців ринку, в якому повідомляється, що на даний момент, перевірка походження коштів клієнта носить формальний характер.

Раніше Знай.uа писав про те, що російська національна валюта подешевшала по відношенню до американського долара і євро разом з тим, як розгортаються події в Азовському морі.

Також Знай.uа повідомляв, що курс американського долара вразив українців більше ніж введення воєнного стану.