Російська компанія "Ростех" знову оскандалилась у Криму черговим колапсом, пов'язаним із генерацією електроенергії на території окупованого півострова.

Крим
Крим

Про це стало відомо із повідомлень підконтрольним окупантам ЗМІ з посиланням на відповідну заяву заступника міністра енергетики РФ Андрія Черезова.

У повідомленні сказано, що "Ростех" не змігла вчасно здати електростанції в Криму, на будівництво яких вже витратили 71 млрд рублів, і в вже втретє запропонувала перенести їх запуск.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Ростех" попросив Міненерго перенести терміни запуску двох електростанцій в Криму - "Таврійської" і "Балаклавської" ТЕС в Сімферополі і Севастополі відповідно.

Перші блоки обох станцій запустили з запізненням на місяць і вони працюють в режимі пусконалагодження.

"Енергоблоки завантажувалися, коли була така можливість, а іноді взагалі не видавали потужність в мережу, пояснює співрозмовник, близький до одного з профільних відомств", - розповідає джерело.

За останніми даними, два енергоблоки цих кримських електростанцій можна буде запустити не раніше березня 2019 року, в той час як вони повинні були працювати ще з березня 2018 року.

Варто додати, що "Ростех" вже втретє просить відкласти введення енергоблоків. Перший раз запуск зірвався через "проблеми з генеруючим обладнанням".

Структура "Ростех" купила німецькі газові турбіни Siemens (російських турбін такої великої потужності не існує), сподіваючись, що санкції проти Криму скасують. Поставка затримувалася, "Ростех" намагалася змінити постачальника, але не змігла, і в підсумку змонтувала в Криму турбіни Siemens, що викликало міжнародний скандал і нову хвилю санкцій відносно Росії, німецька компанія заявила про припинення співпраці з російськими держкомпаніями.

У липні 2017 року Siemens подав позови проти причетних до постачання його турбін в окупований Крим.

Нагадаємо, окупанти ввели анексований Крим у стан енергетичного колапсу.

Раніше Знай.uа писав про те, що компанія "Технопромекспорт" російської "Ростех", яка знаходиться під українськими та міжнародними санкціями, знову оскандалилась палаючими турбінами.

Також Знай.uа повідомляв, що у середу, 11 листопада, Україна припинила імпортувати електроенергію з Росії.