Банк Росії зажадав від кредитних організацій посилити контроль за обігом валют, натякаючи на часті закупівлі доларів для непрозорих обмінних пунктів.

Цю інформацію повідомляє "Life.ru".

Тепер, щоб обміняти російські рублі, необхідно предявити довідку з місця роботи або податкову декларацію за формою 2-ПДФО.

За словами експертів Центробанку, такий запобіжний захід допоможе впоратися з тіньовим ринком і корупційною складової.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Регулятор звернувся з листом до великих гравців ринку, в якому повідомляється, що на даний момент, перевірка походження коштів клієнта носить формальний характер.

Відомо, що наразі процедура обмежується згадуванням в анкеті і не передбачає підтвердження документами. Але дуже часто клієнт, вказуючи у графі «походження коштів» заробітну плату, стипендію, особисті заощадження та інші джерела отримання грошей, здійснює обмінні операції, непорівнянні з позначеним рівнем доходу.

За даними видання, від нововведення серйозно постраждають громадяни, які отримують зарплату "в конвертах", або ті, хто перебуває у трудових відносинах без договору. У цих випадках придбання валюти в банку стане великою проблемою.

Нагадаємо, стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) у вівторок, 4 грудня. Порівняно з показниками у понеділок, 3 листопада, гривня зміцнилася в своїх позиціях, її показник – 28,17 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Як повідомляв портал "Знай.uа", введення військового стану і психологічні чинники вплинули на стан валютного ринку в Україні. В обмінниках відразу ж почали зашкалювати цифри продажів валюти. Експерти дали прогноз до кінця поточного року.

Також портал "Знай.uа" писав, що банки країни закінчать 2018 рік з прибутком. Причинами цього є значне зростання як відсоткових, так і комісійних доходів банків, адже банки заробляють на валютних комісіях.