Український моряк Андрій Ейдер, який нещодавно повернувся додому з російського полону, розповів про те, як "тюремники" лікували його поранення.

Цю інформацію моряк повідомив в коментарі "Думській".

Військовий розповів, що в Керчі йому зробили операцію, а коли перевезли до тюрми, "лікування" продовжили лікарі "Матроської тиші". За словами Ейдера, вони могли голими не дезінфікованими руками залазити у відкриті рани.

Андрій Ейдер

Моряк зазначив, що в російських лікарнях панує цілковита антисанітарія:

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

"Останнім зажило коліно, коли я був уже в Лефортово. Але говорити про повне одужання ще не можна, ще болі. Продовжую реабілітуватися в одеському госпіталі". Андрій Ейдер

За словами військового, у російських тюрмах його не били, хоча ставлення було "дуже погане". Він додав, що не били, так як боялися скандалу, адже до українських моряків тоді була прикута велика увага.

Андрій Ейдер

"Але як нас возили на суди… Вранці тебе виводять, садять в автозак. І відразу – в "стакан". Це вузеньке заґратоване місце в машині. У суді розсаджували нас за такими ж "стаканами" — крихітним камеркам без вікон і вентиляції, разом із звичайними кримінальниками, які теж чекали своєї черги на суд". Андрій Ейдер

Моряк розповів, що спілкування з товаришами по службі відбувалося виключно в автозаках, "якщо пощастило їхати разом, або тільки вже в суді".

Андрій Эйдер

Також він зазначив, що годували в російській в'язниці регулярно, але якість їжі була огидною:

"Це взагалі не можна називати їжею – єдине, що можна було вживати, – пакетик чаю. Галети, наприклад, можна було підпалювати – вони горіли дуже яскраво". Андрій Эйдер

За словами Эйдера, "після суду по дорозі в камеру кілька разів обшукували – все, що не належить, відбирали – це стосується насамперед мобільних телефонів".

Нагадаємо, що 7 вересня, стало справжнім добрим днем для України - незаконно ув'язнені Кремля нарешті повернулися на рідну землю.

Як повідомляв портал Знай.uа, обмін полоненими з РФ виправдав надії мільйонів українців.

Також Знай.uа писав, вранці 7 вересня розпочався обмін полоненими між Україною і Росією.