Метеорологи обіцяють українцям теплий і сухий жовтень, він балуватиме сонячною і теплою погодою. Однак вже кінець місяця обіцяє українцям дострокові заморозки і різке похолодання.

Середня температура повітря у першій половині місяця буде триматися від +15 до +18 градусів за Цельсієм. У найхолодніший день жовтня синоптики обіцяють опади і температуру до -10 градусів за Цельсієм. Ніч та ранок будуть холодними для жителів всіх регіонів України – до 5 градусів морозу.

Дощова погода
Дощова погода

При цьому описана кліматична картина жовтня в цілому. Зокрема, зазначено, що заморозки в першій половині жовтня – явище звичайне.

"Абсолютний максимум температури 25-35° тепла, в гірських районах 18-24° тепла; абсолютний мінімум 5-16° морозу, в Карпатах, північних, східних і центральних областях місцями 18-23° морозу" – розповіли синоптики.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Наприкінці місяця очікується мокрий сніг, а холодне арктичне повітря запанує на всією Україною. Також, водіям і пішоходам варто бути уважніше, адже країну накриють сильні тумани, які залишать видимість не більше ніж на 100 метрів.

З 1 по 10 жовтня температура повітря буде теплою, очікується від +15 до +18 градусів вдень, без опадів і похолодання.

З 11 по 20 жовтня стартує період опадів, а температура повітря не підніматиметься вище +14 градусів на півдні України.

З 21 по 31 жовтня настане істотне похолодання. Цей проміжок часу стане найхолоднішим для українців, оскільки максимальна температура становитиме від +10 до +12 градусів. Крім того, саме в цей період буде очікуватися мороз до -10 градусів, морозні ранок і ніч.

Нагадаємо, погода на 1 жовтня: в Україну зайде ласкава й тепла осінь.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.

Ще Знай.ua писав, що погода на 1 жовтня: початок нового осіннього місяця підготував літаючий "сюрприз".