5 жовтня департамент кіберполіції України повідомив, що в Закарпатській області назкрили виробництво фальсифікованої побутової хімії. Поліцейські вилучили приблизно 100 тонн фальсифікату.

Схема виробництва була наступною:

  • зловмисники налагодили постачання концентрату прального порошку та миючих засобів;
  • побутову хімію виробляли в промислових масштабах;
  • робили вигляд, що вони офіційні представники популярної марки побутової хімії;
  • збували продукцію в Україну, Угорщину, Словаччину та Румунію.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В місяць зловмисники виробляли 60 тонн продукції, а їх цехи розташувалися по всьому Закарпаттю.

Основним майданчиком для збуту фальсифікованої продукції зловмисники обрали інтернет-ресурси: продавали її на оптових торговельних сайтах в мережі та особистому онлайн-магазині. За місяць лише з одного подібного підприємства виручка могла становити до півмільйона гривень.

"Під час обшуків правоохоронці виявили велику кількість сировини, готової продукції та обладнання (виробничі лінії) для виготовлення фальсифікату. Крім того, було вилучено комп'ютерну техніку і чорнову бухгалтерію. Опис вилученого майна тривало протягом двох діб. Загалом, вилучено майже 100 тонн готового до збуту фальсифікату", - передають в Нацполіції.

Двом організаторам виробництва фальсифікату - громадянам Ужгорода, і ще групі осіб можуть оголосити підозри ст. 229 КК (про незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування). В даний момент, триває досудове розслідування і поліція ще не оголосила підозр.

Нагадаємо, раніше у Києві школяр страшно пішов з життя: "порахував" всі 25 поверхів, складали по шматках.

Також Знай.uа писав про масове отруєння дітей в одеській школі: у скандальній справі – новий фігурант, кого чекають нари.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що фейковий депутат "Слуги народу" пішов в атаку на людей з камерами: "Я зараз вас Вовану Зеленському відправлю".