Минулий тиждень відзначився значними коливаннями валюти. Українська гривня дещо послабилася у ціні.

Мізерні обсяги, які були розміщені ОВДП у процесі останнього аукціону, а також виведення нерезидентами майже половини мільярда гривень з ринку, що займається облігаціями у валюту. Це дозволило вивести гроші з країни.

Американські торги в готівковому ринку показали, що ціна долара стала активно злітати практично до двадцяти шести гривень. Однак в кінці тижня ціна зупинилася на рівні 25 гривень за один долар США.

курс валют
курс валют

Національний банк почав також активно діяти. Він продав приблизно двісті мільйонів доларів, для погашення ажіотажу, які відкрився в першій половин чинного тижня. Поступово банк початку відкуповувати гроші і зміг повернути приблизно сорок мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Долар
Долар

Експерти ж заявляють, що зниження ціни гривні прогнозоване. За останні три дні регулятор витратив 200 мільйонів доларів на підтримку гривні. Чимало економічних суб’єктів вирішили, що оскільки на гроші від нерезидентів чекати не варто, свого піку нацвалюта вже досягла і попит швидко перевищив пропозицію. На думку економіста, зараз курс долара підвищується, бо влітку був штучно зменшений у рази.

Нагадаємо, що восени в Україні продовжать заміну паперових грошей на монети.

Як повідомляв портал Знай.uа, ціни на головні продукти в Україні різко впали, на це чекали роками: що подешевшало.

Також портал Знай.ua писав, що у жовтні для українців готують відразу два грошових нововведення.