Для українських пенсіонерів змінили порядок виплати пенсій. Зокрема, йдеться про встановлення мінімального віку, необхідного для нарахування пенсії за вислугою років. Конституційний суд визнав такі правила незаконними.

Тож відтепер робітники пільгового і пільгово-випробувального складу мають шанс на пенсію раніше 50 років. Працівників сфери медицини, освіти, соціального забезпечення і театрально-концертні колективи зможуть оформити пенсію вже у 55 років.

Пенсіонери
Пенсіонери

Також Рада розгляне законопроект, що стосується зниження пенсійного віку для жінок до 55 років. Є одна умова - їх офіційний робочий стаж складає 30 років.

Як накопичити собі на пенсію

Згідно із законом про підвищення на 5 років віку виходу на пенсію для жінок, а також збільшення на 5 років загального та спеціального стажу роботи, необхідного для призначення пенсії за вислугою років для окремих категорій працівників – позбавляють їх права на соціальний захист і тому не відповідають конституційним принципам прав і свобод людини. Тому вони визнані незаконними.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що мінімальний вік виходу на пенсію в Україні не відповідає середньостатистичній тривалості життя громадян. Тобто у людей немає стимулу накопичувати кошти на свою безбідну старість, бо її як такої нема. Закінчився працездатний вік - здебільшого і закінчується життя.

Окрім цього, пенсію за вислугою зможуть отримати й громадяни, які працюють на шкідливих підприємствах та ті, хто втратив працездатність через умови роботи до настання пенсійного віку.

Нагадаємо, в садочках Львова - холодильник: Садовий сказав, коли увімкнуть опалення для малюків.

Як повідомляв Знай.uа українцям доведеться заплатити за пенсію, у Зеленського створили "другий рівень".

Знай.uа писав, пенсії, субсидії, допомога на дітей і багато що інше.