Відтепер працювати нелегально та отримувати пенсію не вийде. Адже вже цими днями в Україні розпочалися масові перевірки людей похилого віку. І слід зауважити, що вже виявлено тисячі різноманітних порушень.

Як відзначається, одним з основних порушень серед пенсіонерів є тіньова зайнятість. Адже соціальну пенсію українці можуть отримувати тільки тоді, коли вже вийшли з працездатного віку, а їх дохід менше прожиткового мінімуму. Щоправда, люди зазвичай працюють нелегально, отримуючи пенсію.

Окрім цього, іноді намагаються надурити державу і шахраї, які отримують пенсію за померлих. Так, в Дніпрі під час перевірки Пенсійним фондом з'ясувалося, що хтось привласнював гроші вже померлих людей похилого віку.

Ще один спосіб пошити у дурні державу спробували і лжестуденти. Зазвичай, це студенти вишів або училищ, які отримували допомогу до 23 років, оскільки хтось із рідних у них помер. Але коли закінчують навчання або їх відраховують з навчального закладу, то вони "забували" повідомити про це до Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Зауважимо, держава і надалі продовжить перевіряти пенсіонерів.

Нагадаємо, для українських пенсіонерів змінили порядок виплати пенсій. Зокрема, йдеться про встановлення мінімального віку, необхідного для нарахування пенсії за вислугою років.

Як повідомляв Знай.uа, в Кілії Одещині мати трьох дітей пограбувала церква.

Знай.uа писав, що відомий український політолог Володимир Фесенко зробив прогнози щодо виборів в мери Києва.